Az álmok útmutatása

Érdemes tudni azt, hogy minden álomnak megvan a saját maga jelentése és értelme. Ez még igaz akkor is, ha sokszor az álmok értelmezhetetlenek, sőt akkor is, ha említésre sem méltónak gondoljuk őket. Fontos tudni azt is, hogy csoportokra lehet őket osztani, attól függően, hogy mi az, ami az álmot generálja.

Lehet szimplán tudati álom, amely életünk megéléseiből tevődik össze, de ebben benne lehetnek félelmeink, örömeink, vágyaink, vagy akár bánataink is. Ezen álmokban elementáljaink (gondolati energiánk) is szerepet játszanak, hiszen ők még ilyenkor is képesek visszahatni. Ezek a tudati álmok azok, amelyek a legkevesebb segítséget képesek adni számukra, hiszen ezáltal újra élhetünk megtörtént eseményeket, láthatjuk vágyainkat, megélhetjük félelmeinket. Abból a szempontból viszont mindenképpen érdemes velük foglalkozni, hogy az adott elementált meg tudjuk semmisíteni. Így ha például félelmünk van valamitől, akkor tudatosan dolgozhatunk annak megszüntetésén mikor ébren vagyunk. A vágyak, a megtörtént események annyiból érdemesek, hogy valóban élhetünk vágyainknak, valóban megtehetünk mindent azoknak megvalósítása érdekében, míg a múlt újbóli átélése szolgáljon csak tapasztalatként, hogy mi volt a jó vagy mi volt a hiba abban, hogy újra ne követhessük el azt. Igaz mindez akkor is, ha az álom kissé torzított.

A másik nagyobb csoportját nevezhetjük lélek-álomnak, habár nem minden esetben a lelkünkben rögzült dolgok törnek elő, az álmot küldheti egy segítő, de ugyanígy ártó személy is befolyásolhatja, mint ahogy a szellemi jelenlét is. Ezek mindegyike nagyon fontos dolgokra kíván rámutatni, a teljesség igénye nélkül egy pár közülük. Rámutathatnak akár előző életek-beli történésekre (pl. mi az, ami még karmikus okozatot hordozhat magában, mi az a feladat/munka, amit sikerrel tudnánk végezni a jelenben stb.) akár a jövő vonatkozásában, mint jósálom (így lehetőség van arra, hogy megtegyünk minden tőlünk telhetőt a kedvezőtlen elkerülésére, de arra is, hogy azért tegyünk, hogy a számunkra kellemes esemény megvalósulhasson). Viszont utazhatunk más világokba, más dimenziókba, érezvén az ottani rezgéseket, hogy tudjuk ezek valós és létező helyek (sokan kómában is kerülnek ilyen helyekre). Illetőleg rámutathat megvalósítandó feladatokra céljaink elérésének érdekében. Természetesen ennek tekintetében még bőven lehetne folytatni a sort, de ennyi elegendő hozzá, hogy megfelelő rálátásunk lehessen ezen álmok fontosságára. A lélek-álmok a legkönnyebben értelmezhetőek, de természetes, hogy sok közöttük olyan, ami értelmezést, pontos feltárást igényel, különösen annak fényében, hogy nem minden alkalommal konkrét az álom, több esetben azok jelentése áttétes, azaz háttér jelentéssel bír.

A harmadik csoportba a vegyes álmok sorolhatók, amikor a lélek-álom és a tudati álom keveredik. Ezen álmok esetén ember legyen a talpán, aki azonnal megmondja annak jelentését, hiszen ezek a legbonyolultabbak. Itt már külön kell tudni választani, hogy mi az, amit tudatunk generál vagy éppen torzít el, és mi az, amit a lélek-álom akar mutatni számunkra. Ezt minden esetben le kell "tisztítani", külön-külön választani és úgy értelmezni, feltárni jelentésüket.

Valóban kérdezhetitek azt, hogy honnan tudjátok, hogy melyik álom mit jelent, mit akar megmutatni, ezen jelentésekre azonban nem minden esetben jönnétek rá magatoktól, persze vannak egyértelmű álmok, amikor könnyedén értelmezhetitek azt. De ahogy írtuk is, ebben még a hozzáértőeknek is komolyabb értelmezésre van szüksége, mi az álom feltárásának nevezzük. Adhatnak segítséget különböző "álmoskönyvek", de valójában az álmokat egyén szerint kell vizsgálni, még akkor is, ha bizonyos esetekben valóban adhatnak segítséget. Ez azért van, mert az átvitt értelmek, az említett háttér tartalom bírhat azonos jelentéssel. Az egyik ilyen általános álom, és nem véletlenül ezt emeljük ki, mert ettől az álomtól felébredve nagyon sokat félnek. Ez pedig maga a halállal álmodás(mikor önmagunkat halva látjuk), ami valójában nem az elmúlást jelenti, és el is oszlatjuk így mindenkiben az ez irányú félelmet, ugyanis a halál álombeli jelentése általában egy új élet, egy új lehetőség kezdetét mutatja, egy életszakasz lezárást és egy másik kezdetét, vagyis a halál jelentése ez esetben jó, és sikeres utat mutat életszakunkban.

A többszörösen visszatérő álmok általában nagyon fontos dolgokra kívánnak rámutatni, így ezt mindig érdemes értelmezni és lehetőség szerint kell is foglalkozni velük, hiszen ez önmagunk számára segítség. Amint ezt megtesszük, amint megoldjuk akár a problémát vagy akár megvalósítjuk azt, amire az álom rá kíván mutatni, illetőleg tudatosítjuk annak jelentőségét, az álom a későbbiekben nem fog kísérni tovább bennünket. Ha nem, akkor bizony teljes életszakaszunkon újra és újra meg fog jelenni alvásaink során, sőt ha olyan dologról van szó, akkor következő életeink során is.
Ne szomorodjunk el egy pillanatra sem akkor, ha nem emlékeznénk álmunkra, vagy úgy gondolnánk, hogy nem álmodtunk semmit, élvezzük ez esetben a kipihentség adta ébredést! De tegyük meg önmagunkért, előrelépésünkért azt, hogy legalább átgondoljuk, hogy milyen üzenet, milyen jelentés állhat álmaink mögött! Éppen azért, hogy "álmaink" és vágyaink megvalósulhassanak!!

Emberiség ébredése

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése