2011 legütősebb UFO észlelései

Év végéhez közeledvén összegyűjtöttük 2011 emblematikus UFO-észleléseit hónapról hónapra. A válogatásban helyet kaptak lebegő gömbök, űrsiklót követő diszkosz alakú objektum, sőt még egy maga körül felhőt generáló fényes, repülő tárgy is. Kellemes UFO-vadászatot!

Januárban egy hajmeresztő jeruzsálemi észlelés borzolta a kedélyeket. Egy azonosítatlan objektum, melyet többen, több szemszögből is felvettek, villámgyorsan csapott le függőlegesen egy szentélyre, megállt felette néhány másodpercig, majd mintha puskából lőtték volna ki, elviharzott arra, amerről érkezett. 

Februárban a Discovery űrsikló fellövéséről napvilágot látott videók nyomán kiáltottak sokan ufót. A felvételen, melyet az egyik hordozórakéta kamerája készített, egy-két másodpercig feltűnik egy korong alakú objektum, mely látszólag követi a már zuhanó meghajtórendszert. Ufó, vagy nem ufó? Íme a videó - az azonosítatlan objektum négy perc után néhány másodperccel látszik. 

Márciusban az oroszországi Szentpétervár felett jelentek meg ismeretlen fénylő gömbök, melyekről a helyi tévé is beszámolt. A mintegy féltucat objektum komótosan lebegett az égen, hogy miket is láttak az emberek, az nem derült ki. 

Az idei április egyik elhíresült UFO észlelése az Illinois állambeli Chicago déli részéhez köthető. Az eset április 2-án történt (milyen jó, hogy nem elsején xD).
Videóval rögzítettek egy csapat, narancs színben izzó objektumot, melyek lassan repültek keresztül az éjszakai égbolton.

Májusban Jekatyerinburg lakosságát sokkolta egy ragyogó objektum, mely komótosan, határozottan egyre magasabbra kapaszkodott az égen, eközben pedig az északi fényhez hasonló kiterjedt csóvát húzott maga után. Sokan azt hitték, hogy egy gigászi idegen űrhajót látnak, de mint kiderült, a finoman fogalmazva sem hétköznapi jelenségért az orosz hadsereg volt a felelős, a város lakói ugyanis egy Meridian típusú katonai kommunikációs műhold felbocsátását nézték végig. 

Egy hónappal később London felett cirkáló azonosítatlan objektumokról készült videó járta be a világot és a médiát. A felvétel több apró fényes tárgyat rögzített, amelyek a zenithez közeli pozícióban repkedtek, időnként egy felhő mögé rejtőzve. A kicsi UFO-khoz idővel egy nagy is társult. A nem mindennapi látványt egy kisebb, a kereszteződésnél összeverődött tömeg is végignézte, közülük is többen videózták vagy fotózták az azonosítatlan repülőtárgyakat. Felmerült, hogy a videó hamisítvány, sokak szerint csak egy amatőr CGI-s trükkről van szó, de az UFO-hívők vélhetően nem osztják ezt a nézetet. 

Július utolsó napjaiban az NBC tévécsatorna automata kamerája rögzített egy hihetetlen mozgású azonosítatlan repülő tárgyat. Az ismeretlen objektum villámgyorsan zuhant a föld felé, majd a becsapódás előtt - mintha csak meggondolta volna magát - éles fordulatot vett, és a horizonttal körülbelül negyvenöt fokos szöget bezárva viharzott el az ismeretlenbe. 

Augusztusban Dél-Koreát lepték el az azonosítatlan fénylő objektumok. A rajról készült videón 8-10 fénylő gömb látható, amit csendben, egyenletes mozgással átrepül a város felett.

Szeptemberben az USA három államában is láttak egy azonosítatlan, erős fényű objektumot, mely oda-vissza táncolt az égen, színt is vált, majd eltűnik. A misztikus jelenségről készült videót a KCAL9 News is leadta. A csatorna híradásából kiderült: még mindig nem tudni, hogy mivel is van dolguk. Megkeresésükre a Vandenberg katonai légibázis elmondta, annyi bizonyos, hogy nem űrszemetet vagy egy lezuhanó műholdat láttak. A csatornának a Nemzeti Meteorológiai Szolgálat elmondta: elképzelhető, hogy egy meteorról van szó. 

Októberben egy brazíliai őserdőben készült videó járta be a világhálót. A képsorokon egy aránytalan humanoid alak látszik, amint a fák között álldogál, miközben az előtérben éppen gyerekeket videóznak. Egyesek szerint az idegen lény az élővilág diverzitása miatt látogatott el az erdőbe, de a Mutual UFO Network, a világ legnagyobb ufó-kutató szervezetének munkatársa szerint nem kell a pánik, csupán érzéki csalódás áldozatai vagyunk. 

Novemberben Phoenix felett vettek videóra azonosítatlan fénylő pontokat, melyek elrendezése, mozgása kísértetiesen hasonlított egy egy évvel korábbi, szintén a nagyváros felett látott jelenésre. Visszatértek vajon az idegenek a tett színhelyére? 

És utoljára az egyik legfrissebb amit külön akartam kiposztolni, de végül meggondoltam magam.
December utolsó előtti hetén egy "maga körül felhőt generáló" UFO-t filmeztek le Oroszországban. Az eset december 23-án történt a Kazahsztánnal határos Cseljabinszk térségben Trekhgorny városban.
Az eseményről két video is készült:




/pecsistop / Global Mysteries/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése